iXG – professzionális képrögzítő megoldás ipari teljesítménnyel és 100MP felbontással

A kulturális intézményeknek meghatározó feladata a tökéletességre törekvés gyűjteményük megőrzésében. A Phase One biztosítja az igényeknek leginkább megfelelő intelligens képrögzítési megoldásokat, amelyek a nagy volumenű digitalizálási folyamatok gyors és pontos feldolgozására épülnek. A Phase One Industrial Imaging munkacsoportja olyan konfigurálható megoldást fejlesztett ki, amely ergonómikus és hatékony munkafolyamatot, rugalmas hardvert és a Phase One szabadalmi képalkotó képességeit kínálja. Az eredmény az iXG kamerarendszer: 100 megapixeles felbontás, tartósság és felhasználóbarát rendszer, valamint a Capture One Cultural Heritage szoftver új verziója, amely segít az iXG-t digitalizálási projektekbe integrálni, amelyekben számít a hatékonyság.

Az iXG fényképezőgép rendszerét a könnyű használhatóság, megbízhatóság és rugalmasság jellemzi. A 100MP képfelbontású, éles képalkotási képességekkel tervezett rendszer biztosítja a kulturális örökségek pontos rögzítését. A Phase One vagy KAISER  állványokkal kombinálva ez a rögzítő megoldás képes gyorsan váltani nagy és kis méretű eredetik között, valamint egy Phase One vagy „Phase One Film Capture Stage”-el a fotófilmek, és üveglemezek könnyen digitalizálhatók.

Az iXG megoldások konfigurációja kéz a kézben jár a Capture One Cultural Heritage szoftverével. Az új Kulturális Örökség kiadásának legfontosabb elemei a következők: Negatív film automatikus rögzítése, automatikus kivágás „pre-pass” optimalizálással és automatikus igazítással a síkműtárgyakhoz, könyvekhez és transzparens filmanyagokhoz, valamint reprodukciókhoz előkészített ICC színprofilok.

 

Színhűség és részletgazdagság

Az összes iXG kamerarendszer CMOS érzékelőt használ a legmagasabb felbontás és a legalacsonyabb zajszint érdekében. A Capture One CH ICC profiljával kombinálva ezek a szenzorok képesek a legpontosabb színek és apró részleteket visszaadására, így pontos reprodukciót biztosítanak minden kulturális örökséghez. Az érzékelő 4: 3 képaránya maximálisan kihasználja a digitalizáló alapdeszka területét, és alkalmas a leggyakoribb objektumformátumokra.

Ipari tartósság

Az iXG fényképezőgép rendszere kemény munkához készült. Ipari felépítésű, kiváló minőségű alumíniumból készül, és a legtartósabb mechanikai és elektronikus alkatrészeket alkalmazza. A Reliance Shutter hosszú élettartama egy millió expozíció működtetési garanciát kínál. Az iXG 100MP-lel elektronikus zársebességű módban korlátlan zárműködést élvezhet.

Capture One Cultural Heritage Integráció

A hardverek teljes integrációja a testreszabott Capture One Cultural Heritage szoftvere hatékony szakmai munkafolyamathoz és precíz eredményekhez vezet. Teljes kameraműködtetésre, megbízható teljesítményre és szakértelemre kész RAW konverziós algoritmusok állnak rendelkezésre. A dokumentumok és a könyvek automatikus kivágásához és igazításához használt eszközök, valamint a negatív filmek rögzítésére használt automatizált munkafolyamat jelentős időmegtakarításhoz vezetnek. A szoftver segítségével csoportos metaadatot vagy kulcsszavakat is rendelhetünk közvetlenül a képekhez, valamint mérési lehetőséget biztosít, hogy már a felvételkészítés előtt ellenőrizzük és beállítsuk a kívánt felbontást. Az elkészült kép minősége megfelel a legmagasabb FADGI és METAMORFOZE szabványok elvárásainak.

 

Schneider Kreuznach Objektívek

Az iXG fényképezőgép integrált Flat Field Optikákat használ; a 72mm és 120mm-es Schneider Kreuznach objektíveket. Ez a kompatibilitás a síkműtárgyról készített felvételek igényeinek kielégítésére szolgál, különösen a könyvtárak, archívumok és egyetemek számára. A Schneider Kreuznach objektívek a legmagasabb minőséget nyújtják a legigényesebb reprodukciós alkalmazásokhoz szükséges felbontás, torzításmentes leképzés, élesség, és színhűség tekintetében.

 

Precíziós fókuszvezérlés

Az iXG kamerarendszerrel precíz, pontos és finom motorvezérelt fókuszálást kapott. A lencse és a kamera optimális helymeghatározása biztosítja az ideális fókuszpontosságot. A kézi és előre beállított pozicionáláson túl kontraszt alapú autofókusz is alkalmazható, amely pontosan és megbízhatóan határozza meg a távolság- és felbontási paramétereket, elősegíti a kamera helyzetének és fókuszának automatikus beállítását egy adott munkához a dokumentumméret és a rögzítési felbontás függvényében.

 

100MP akromatikus modell

Az iXG 100MP Achromatic modell az új Sony 100MP akromatikus érzékelőt használja, amely ötvözi a lehető legmagasabb felbontást és az piacvezető széles spektrumú érzékenységet, amelyek olyan speciális területeken alkalmazhatóak, mint a multispektrális, UV RGB és NIR (Near Infra-Red) képalkotás.